Rólunk‎ > ‎Tagok‎ > ‎

Horváth Anna

1981 augusztus 19-én születtem Székesfehérváron, Budapesten élek.

Tanulmányaimat az Alsóerdősori Általános Iskola ének-zene-néptánc tagozatán kezdtem, majd ötödik osztálytól a Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett szakán folytattam.

Már fiatalon érdekeltek a modern irányzatok, ezért nagyon örültem, hogy az első kísérleti modern évfolyamba átkerültem, ahol Lőrinc Katalintól és Egerházi Attilától tanultam Graham és Limón technikát. Nagy hatással voltak rám Kazimir Károly színészmesterség órái is, és érettségi után úgy döntöttem inkább a prózai színház felé fordulok.

Igaz a Színművészeti Főiskolára nem, de az akkor még Nemzeti Színház akadémiájára felvettek. Az itt töltött három év alatt Szélyes Imre, Széles Tamás és Őze Áron voltak osztályvezető tanáraim, és folyamatosan részt vettünk az időközben Magyar Színházzá átnevezett színház darabjaiban.

Az iskola elvégzése után Iglódi István felajánlotta, hogy maradjak, így jelenleg is itt vagyok társulati tag. Sokat dolgozom Fincza Erikával, mivel leginkább zenés darabokban foglalkoztatnak, de a Gózon Gyula Kamaraszínházban van szerencsém Édes Anna szerepét alakítani Árkosi Árpád rendezésében.

A színháznál töltött évek alatt próbáltam visszakanyarodni a tánchoz. Általában Fincza Erika tréningjein veszek részt, de keresem az érdekes workshopokat is és 2003 óta rendszeresen argentin tangózom.

2007-ben végeztem a Táncművészeti Főiskola táncelméleti szakíró szakán, és nagy lelkesedéssel figyelek minden új megmozdulást a magyar – és amennyire tehetem – a külföldi táncéletben.