Szabó Zoltán Péter1978- ban születtem Kecskeméten. Több sportág kipróbálása után 16 évesen döntöttem a tánc mellett. Pályafutásomat akrobatikus
show - tánccal kezdtem, mellyel kilenc éven át foglalkoztam, majd modern -és kortárstánc kurzusokon, workshopokon bővítettem ismereteimet. 
2003-ban felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Főiskola Egészségtan tanár – Táncpedagógus szakára. Egészségtan, modern tánc és klasszikus balett pedagógus szakirányon 2008-ban szereztem meg diplomáimat. Két évig intenzíven tanultam kontakt improvizációt hazai és külföldi tanároktól egyaránt, majd hétévnyi gyakorlás után kialakítottam egyéni kontaktos és partnering formanyelvemet, amit ma már tanítok is.

2002-től Yumeiho masszázsterápiával segítem embertársaim testi - lelki jólétét.
2010 óta vagyok tagja a Zéró Balettnek és megnyitása, 2012 óta, tanára vagyok a ZéróPlusz Táncstúdiónak.

A modern és- kortárstánc szabadsága segít nekem abban, hogy megismerjem, ki is vagyok valójában. Számomra a tánc nem csak egy testképző technika, vagy érzelmeim kifejezésének egyik lehetséges módja, hanem valójában előrevisz az önmegismerésben.
Ezért a mottóm: „Ismerd meg, szeresd önmagad és derítsd ki mi a célod, és hogy ki is vagy valójában. Hallgass a szívedre, csináld amit szeretsz és ami örömet okoz, miközben könnyedén megvalósítod önmagad adj örömet másoknak és sose függj a tapstól.” /Szabó Zoltán Péter/

Ehhez a tánc egy rendkívül jó eszköz és miközben táncolsz, még élvezed is a tapasztalást.

Táncos tapasztalataim:

Kecskeméti katona József Színház
A KFKI Kamara balettnél (Sárközi Gyula Társulat)
Musical-filmek (táncos)
Madách Musical Tánc –és Zeneművészeti szakközépiskola (tanár)
Talentum Tánc –és Zeneművészeti szakközépiskola (tanár)
Ben Hur Life show (táncos)
Színhouse (táncos)
Attraction Látványszínház (táncos)
Zéró Balett (táncos)
ZéroPlusz Táncstúdió (tanár)
Operett Világ Társulat (táncos)

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy egészségtan tanárként, alternatív mozgás és masszázsterapeutaként és Yumeiho masszázs - terapeutaként, szándékomban áll segíteni tanítványaim, a kollégák és kolleginák testi, szellemi egészségét, épségét megőrizni. Ezen a területen a fő célom felhívni az emberek figyelmét az egészséges életmódra és a prevencióra, a betegség-megelőzés jelentőségére.

Rólam és tevékenységeimről bővebben az alább található weboldalon olvashat.

Szabó Zoltán Péter
Táncművész, táncpedagógus
egészségtan tanár
alternatív mozgás – és masszázsterapeuta

Comments