Archív‎ > ‎

A KREATÍV TEST FELFEDEZÉSE 1.

2012. november 2. péntek, 18.00-21.00
2012. november 3. szombat, 10.00-13.00
2012. november 4. vasárnap, 10.00-13.00

ROOS VAN BERKEL

A kreatív test felfedezése 1.

 Fejlődési minták a belső összhangtól a kifejezés szabadságáig

 Légzés –> Belső/Szélső –> Gerincből induló –> Megegyező –> Azonos oldali –> Ellenkező oldaliHárom napos intenzív tanfolyama keretében vendégünk Roos van Berkel megismerteti velünk azt a hat legfontosabb fejlődési mozgásmintát, amelyet minden gyermek elsajátít élete első 9 hónapjában. Mivel ezek a minták alkotják az alapját az ellentétes végtagmozgások idegi – izomzati koordinációjának (gondoljunk csak a hétköznapi természetes járásra), ezért hasznos és érdekes őket felnőttként is alaposabban megvizsgálni.     

A fejlődési mozgásminták sémákat biztosítanak a belső összhang megteremtéséhez és a mozgó testet az egyes életszakaszokhoz kapcsolódó differenciálódási folyamatok újrafelfedezésére ösztönzik – az egésztől a részek felé haladva, megtalálva a gerincet, és összekapcsolva a test felső és alsó részét, valamint a bal- és jobboldalt. Ez a kalandos utazás lehetővé teszi a test

legalapvetőbb mozgásos tevékenységeinek  – mint a hajlás, a nyomás/tolás, a kinyúlás, és a húzás – tanulmányozását, ami elvezet bennünket a testünket mozgásra késztető primitív reflexeknek a megértéséhez.

Az utazást egy nagyon békés, születés utáni állapotunkra jellemző test-helyzetből indítjuk és annak során elérkezünk majd a nagy kifejező erővel bíró, tettre készséget sugárzó ellentétes végtagmozgásokat alkalmazó állapothoz – és közben mélyebben megértjük a mozdulatok alapvető testi szerveződését.

Ez a kísérletező és játékos hangulatú workshop a fejlődési mintákon belüli folyamatok és a köztük lévő kapcsolatok tanulmányozásán keresztül vezet el bennünket az önmagunkat legjobban kifejező tánc felfedezéséhez.

A workshop ára:

Okt. 26-ig befizetve: 9.000 Ft.   Okt. 26. után befizetve: 11.000 Ft.


FIGYELEM! JAVASOLT A MINDHÁROM FOGLALKOZÁSON VALÓ RÉSZVÉTEL,
MIVEL AZ EGYES ALKALMAKKOR ELHANGZÓ INFORMÁCIÓK EGYMÁSRA ÉPÜLNEK!
A WORKSHOP ELVÉGZÉSÉNEK FELTÉTELE A TELJES KURZUS DÍJ BEFIZETÉSE!


Roos van Berkel (Hollandia), miután befejezte kortárs táncművészeti tanulmányait a londoni Lábán Intézetben, felvételt nyert a New York-i Lábán/Bartenieff Mozgáskutató Intézetbe. Az iskola elvégzése után, hazatérve Hollandiába, tanítani kezdett. Jelenleg az Amszterdami Színházi Főiskola Modern Tánc Tagozatának és az Eindhoveni Műszaki Egyetem Ipari Tervezői Tagozatának a tanára. A tanítás mellett szabadúszó előadóművészként és koreográfusként is dolgozik.

 

Jelentkezés:

 E-mail: zerobalett@gmail.com vagy Tel: +36 70 5016 802 (Berger Gyula)

 


Comments