Archív‎ > ‎

Autentikus Hang Mozgás

Évadnyitó Autentikus Hang Mozgás

Szeptember 7-től október 26-ig 
8 alkalmas Autentikus Hang Mozgás kurzussal 

indítunk, melyre mindenkit szeretettel várunk hétfő esténként 18:30 - 21:00!

Alább olvashatjátok, hogy mire is számíthattok ezeken az alkalmakon:


mozoghatok, jelen énem testem egészéből mozdul vagy nem mozdul - a várakozás művészete

felfedezhetem a hangom forrását, hangot adhatok saját magamnak és a térnek - a bent és a kint kapcsolata

Ami várható a folyamattól:

  • Találkozás saját magunkkal és egymással a testünkön, a mozdulatainkon és a hangunkon keresztül. Így aktuális témáink és élethelyzeteink a verbalitás mellett új csatornákon keresztül mutathatják meg magukat és kaphatnak tőlünk figyelmet.

  • Egy biztonságos tér, melyben átadhatjuk magunkat a szabad alkotásnak és játéknak; ihletforrás egyéb kreatív tevékenységeinkhez és mindennapjainkhoz.

  • Pozitív mellékhatások: oldódás és feszültséglevezetés, hang-és mozgásfejlesztés, személyiségfejlődés, önismeret.


Módszereink:

Az Autentikus Hang és Mozgás (AHM)

Az autentikus mozgásban és hangadásban hol a mozgó/hangadó, hol a megfigyelő/hallgató szerepében leszünk jelen. Ez utóbbi egy kapcsolódás ahhoz a belső tanúnkhoz, aki ítéletmentesen, objektíven figyeli mindazt, ami jelen van. Ez az objektív megfigyelés képességét erősíti bennünk (rálátás önmagunkra, élethelyzeteinkre).


Amivel még dolgozunk az AHM mellett:

Test-Tudat Tánc:

Ez a módszer testtudatunk felébresztését és fejlesztését segíti elő.  Általa megtapasztaljuk testünk anatómiáját mozgásban, táncban, a többiekkel való érintkezésben. Egy könnyedebb, érzékenyebb testhasználatot eredményez valamint egy minőségi kapcsolódás saját magunkhoz. A Test-Tudat Tánc különféle szomatikus technikákat egyesít, alapja a Body-Mind Centering iskola, mely Bonnie Bainbrige Kohen évtizedeken át és a mai napig is folyamatban lévő kutatásain nyugszik és testi rendszereink mélyreható megismerésére irányul.

Fókuszolás:

Egy szemlélet, melynek középpontjában áll a saját magunknak megadott figyelem, (testi) tudatosság és a belső élményvilág. Egy lehetőség, hogy együtt maradjunk saját érzeteinkkel, megérezzük, mi minden kapcsolódik hozzájuk, és volna-e valamire szükségük tőlünk. A személyközpontú és testközpontú önismereti és pszichoterápiás módszer világméretű gyakorlótáborának több magyar szakember is tagja.

Hangfürdő műhely:

Hangfürdő kórusban 2011 óta kutatjuk a hang, a test, az érzelmek és a képzelet kapcsolatát. Tapasztalt kíséretet kaphatsz tőlünk, (újra)felveheted a kapcsolatot saját légzéseddel, csendeddel és hangoddal. Megérezheted a hangod forrását és mozgását magadban. Megtapasztalhatod, a hangon keresztül hogyan kapcsolódhatsz másokhoz, hogyan szólíthatjuk és érinthetjük meg egymást hangokkal.

Hangmasszázs:

Egyéni figyelmet kaphatsz a csoporttól, kifejezheted, mire volna szükséged. Majd fogadhatod azokat a hangokat és -ha szükséged van rá- érintéseket, amiket felkínálunk, hogy arra kísérjenek téged, a testedet és a képzeletedet, ahová menni szeretnél.


Praktikus tudnivalók:

  • Hétfőnként 18:30-21.00, szeptember 7-október 26.

  • ZéróPlusz Táncstúdió (1027 Budapest, Jurányi u. 1. első emelet - a Széna tér közelében)

  • A kurzus díja: 3.000 Ft/alkalom, lehetőségeink erejéig adományos helyek is igényelhetők.

  • minden jelentkezőre nyitottak vagyunk, testi vagy pszichés megbetegedés esetén javasoljuk, hogy a részvételről kérdd ki gyógyítód (terapeutád, kezelőorvosod) véleményét.

Vezetik:


Hrotkó Helénakortárs táncos, holisztikus tánctanár, testtudat oktató, AlohaSi oktató A test szabadsága, egészsége, mozgékonysága életem egyik központi témája. A belső tér felfedezése és megosztása másokkal érdekel és lelkesít. E mellett néhány éve a hangadás is nagyon elkezdett vonzani, mint önkifejezési forma, és élvezem, hogy hangjaink találkozásában megélem az összekapcsolódást. Bencével már néhány éve tervezgettük, hogy kettőnk munkáját összefűzzük, a mozgásnak és a hangnak egy közös téret hozunk létre. Nagyon örülök, hogy ez a vágyunk teljesült és munkánk folyamatosan új perspektívákat mutat meg magából. Az AHM egy olyan tér melyben egy tiszta keretben ki-ki megélheti saját testének éppen aktuális mozgásnyelvét, hangjának pillanatban születő rezgéseit. Ezt a teret nyitjuk meg a kurzuson, várjuk mindazokat, akik nyitottak egy közös játékra, mélyülésre, találkozásra önmagukkal és másokkal legalapvetőbb csatornáinkon: testünkön és hangunkon keresztül.


dr. Tihanyi Benedek: fókusz kísérő, jógaoktató, általános orvos, a Hangfürdő kórus alapítója és vezetője; Mióta az eszemet tudom odavagyok a játékért, a játszótársakért és a játszóterekért. Különböző utakon járva keresem felnőttként, hogy a mozgás és hangadás segítségével a testi-tudati feszültségek oldásán át miként juthatok el a felszabadultsághoz, eleveníthetem meg a képzeletemet és töltődhetek fel. Részemről a szerencse, ha másokat is kísérhetek a saját boldogulásuk felé, a tanításon keresztül kapcsolódhatunk egymáshoz, és én is tanulhatok a folyamataikból. Helénával évek óta mélyülő barátságunk támogató alapja az egy éve kezdődő szakmai együttműködésünknek. Örömmel és egyre növő tapasztalattal vállaljuk a révész szerepét a hétköznapok és az AHM biztonságos, elfogadó és szabad világa közt.

Várjuk jelentkezéseteket:


yelena.x@gmail.com, +36 70 536 06 15

tihanyibenedekt@gmail.com

facebook esemény: https://www.facebook.com/events/939784032727192/


Szeretettel,


Heléna és Bence


Comments