Archív‎ > ‎

Évadnyitó intenzív

TESTBARÁT TECHNIKA - avagy egyszerűen a bonyolultról

címmel Berger Gyula intenzív kortárs tánc tanfolyamot tart.

A tanfolyam során különböző forrásokból (Limon technika, jóga, balett, kontakt tánc, release technika, improvizáció, stb.) származó gyakorlatokon keresztül ismerkedünk a mozgás törvényszerűségeivel. Megtanulunk jobban odafigyelni testünkre, tudatosabbá válunk a tánc alapelveinek – súlyhasználat, lendület, áramlás, irányok, tér, ritmus, koordináció, stb. – működését illetően, felfedezzük testünk veleszületett intelligenciáját, és megtapasztaljuk korábban esetleg nem is ismert képességeinket. A tréning végső fokon önismerethez, kulturált mozgáshoz és elmélyültebb testtudathoz segít bennünket. Célja a test és elme összhangba hozása, és energikus, mégis ellazult, nyitott állapotba való juttatása.

A bemelegítést követően az órák második részében koreográfiáimból vett részleteket tanulunk, amelyek lehetőséget nyújtanak táncolás közben alkalmazni az addig tanultakat és bepillantást kínálnak a színpadi kortárs tánc vegykonyhájába.

A tanfolyamra várjuk azok jelentkezését is, akik esetleg szeretnének a Berger Gyula által irányított ZÉRÓ BALETT munkájába bekapcsolódni. A társulat régebbi és újabb darabjaihoz keres táncosokat. A részletekről emailben: zerobalett@yahoo.com  lehet érdeklődni.

A tanfolyam szerkezete és szemléletmódja lehetővé teszi tapasztaltabbak és kevésbé tapasztaltak részvételét is.

Gyertek bátran, nem kell világklasszisnak lennetek, csak figyelmesnek és vállalkozó szelleműnek!

Időpont: 2011. augusztus 29. - szeptember 2., naponta 18:00-20:00.

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza, 1094 Budapest, Liliom u. 41.

Tanfolyam díja: 1 alkalom: 1.600 Ft.   Bérlet (5 alkalom): 6.400 Ft.

Előzetes jelentkezés: zerobalett@yahoo.com  Tanfolyamvezető: Berger Gyula

Aloldalak (1): Oktatás - Archív
Comments