Archív‎ > ‎

Tudattánc Lábán nyomán

TUDATTÁNC LÁBÁN NYOMÁN

Gyulavári Ági

 

A Lábán Rudolf által kidolgozott mozdulatelemző rendszer segítségével a mozdulatokat bírálatok nélkül vizsgálhatjuk 
és mélyebben megérthetjük olyan témák mentén, mint: TEST TÉR FORMA MOZGÁSDINAMIKA

A Lábán mozgáselemzés átfogó, ezért sok területen gazdagít minket: a táncban, színészetben, terápiában, 
zenében és a hétköznapokban.

Az órákon testtudati munkából indulva a Lábán rendszer egy-egy elemét ízleljük egyéni, páros és csoportos improvizációval. 
A bemelegítés során a testünkön belüli kapcsolatokkal - központtal, légzéssel, gerinccel - dolgozunk, melyek mozdulatainkat hatékonyabbá és kifejezőbbé teszik. Szabad alkotó folyamaton keresztül haladunk a test és a tudat integrációja, önmagunk és 
mások felé.

Hivatásom, hogy mozdulatokon, ritmuson, szimbólumokon és szavakon keresztül teret adjak az embereknek, hogy saját lehetőségeikhez mérten kiteljesedjenek és fejlődhessenek.

2006-ban végeztem az ELTE-n pszichológusként, majd Londonban szereztem mesterképesítést, mint Tánc- és Mozgásterapeuta. Jelenleg az Artman Mozgásterápiás Művészeti Egyesület terápiás, oktatási és művészeti programjaiban dolgozom.

Kisgyerekkorom óta a tánc formálja életemet. Klasszikus, modern és kortárs tánctechnikákon keresztül vezetett utam a szabad improvizáció világába. Jelenleg a Japánból induló mozgásművészeti forma, a  Butoh filozófiája alakítja előadóművészeti érdeklődésemet. Londoni tanulmányaim során mélyültem el a Lábán mozgáselemző rendszerben. Ezt a tudást a két éves edinburgh-i Lábán Mozdulatelemző képzés keretein belül csiszolom tovább és adom át Tudattánc óráimon.
Ünnepeljük egyedi mozdulataink szépségét, testünk szabadságát, a közös tér áramlását. 

A rendszer autentikus és színes eszköztárat ad a mozgáshoz, kreatív inspirációt a tánchoz. Az óra mindenki számára nyitott, 
akit érdekel az improvizáción alapuló kísérletezés.

Időpont: 
Kedden este 19.00 - 21.00

Ár: 
2.000 Ft / 1 alkalom        4 alkalmas bérlet: 7.000 Ft (5 hétig érvényes)

Helyszín: 
ZéróPlusz Táncstúdió
Jurányi u. 1. (Széna tértől 3 perc)

www.tudattanc.hu
Comments