TANÁRAINK


Tanulmányok:
Budapest Kortárstánc Főiskola Táncművész szak 
Sabine Parzer Holisztikus tánctanár képzés és autentikus mozgás (Bécs) 

Szakmai gyakorlat
A főiskola elvégzése óta rendszeresen tanítok: gyerekektől kezdve, felnőtteken át, a 60 feletti korosztállyal is dolgoztam. 
Óráim a test végtelen lehetőségeinek felfedezésére fókuszálnak. 


Színházi táncművész diplomámat 1986-ban szereztem az Állami Balett Intézetben, 1985-1992-ig a Fővárosi Operettszínház balettkari tagja voltam. Jelenleg szabadúszó koreográfus vagyok, az ország több színházában megfordultam már.

1994-1996-ig a Kolibri Színházban, a Merlin Színházban és a nemzeti Színiakadémián tartottam balett foglalkozásokat, valamint a Postás SC női torna szakosztályának balett foglalkozásait vezettem. Talajgyakorlatot készítettem a svájci és ír nemzeti válogatott részére.

1992-2010-ig  tanítottam a zínjáték Drámastúdióban és 2002 óta vezetem a Nemzetgazdasági Minisztérium kondicionáló torna foglalkozását.

A Színművészeti Egyetemen több vizsgaelőadást koreografáltam, színész- illetve rendező osztályoknak is.

   2009 óta Engel Bettina verseny aerobikosait is tanítom klasszikus balettra, amely csapattal azóta több magyar bajnoki címet is sikerült szereznünk.
Az ala
pok, amivel eddig foglalkoztam különböző mélységben, amiket használok: 
néptánc (25 év színpadon, 21 év tanítás), 
mozgás- és táncterápia (6 év - képzés), 
kontakt improvizáció (10 év), 
weight-flow contact (3 év), 
Autentikus Mozgás (3 év), 
Body Mind Centering, 
Skinner Releasing Technique, 
jóga, 
transztánc, 
5 ritmus tánc.Táncos tanulmányaimat klasszikus balettel kezdtem ötévesen,majd Pécsi Művészeti Szakközépiskola elvégzésével párhuzamosan hazai és külföldi mesterek kurzusaiba is belekóstoltam. A Magyar Táncművészeti Főiskolán modern táncművész szakirányon kezdtem meg tanulmányaimat, melyet a táncos és próbavezető szakon és a rotterdami Codarts-ban folytattam, idén pedig a modern táncpedagógus MA szakot abszolváltam, szeptembertől ennek balett szakirányán kezdtem meg ismét tanulmányaimat.
Az évek során találkoztam balettel modern alapokon, Graham, Limón, Cunningham, Jazz, európai modern, kortárs technikákkal, az improvizáció különböző rendszereivel, és foglalkoztam Lábán mozdulatelemzéssel is.

A kurzusok látogatásával nem hagytam fel felsőfokú tanulmányaim alatt sem. A tanárok közül néhány: Nathalie Gaubert, Luise Frank, Joan van der Mast, Barta Dóra, Lőrinc Katalin, Gál Eszter, Gaál Mariann, Fejes Ádám, Shen Wei, Zachár Lóránd, Mészáros Máté, Neel Verdon, Tony Vezich...