Body Space Image

BODY SPACE IMAGE - Improvizációs Alkotó Műhely


Ezúttal ismét egy 12 alkalmas kurzust hirdetünk, mely sok mindenben épül az előző műhely tapasztalataira, ugyanakkor sok újdonságot is tartogat a számotokra!


Az órákon Szomatikus bemelegítéssel kezdünk, mely egyben bevezetés a darab mozgásminőségébe és a tér használatába, ezeket fogjuk használni új darabunk felépítéséhez.

A kurzuson a témák egymásra épülnek és egymást táplálják, ezért fontos, hogy egy ÁLLANDÓ, ZÁRT CSOPORTBAN dolgozunk hétről hétre. (2 hiányzás a megengedett). A minimum csoport létszám 8 fő. A kurzus végén előadást tartunk, melynek dátuma a tanfolyam utolsó alkalma, november 28

A program részeként április 8-án (szombat) lesz egy intenzív nap, melynek fókuszában a színpadi jelenlét művészete áll majd, valamint a kurzus közepe felé, március 16-án közösen megnézzük a "Gála" című táncelőadást a Trafóban, ami most világ körüli turnén van, és attól különleges, hogy magyar amatőr táncosok a fellépők.

Az órákon Szomatikus bemelegítéssel kezdünk, mely egyben bevezetés a darab mozgásminőségébe és a tér használatába, ezeket fogjuk használni új darabunk felépítéséhez.Alappillérek:

Test figyelem: 
testünk müködésének értelmezése, és ennek a megtapasztalása mozgásban. 
Különös hangsúly a könnyed, lendületen alapuló mozgás megtapasztalásán.
(Alkalmazzuk a Body Mind Centeringet, Feldenkrais és Axis syllabus technikákat)

Térhez való viszonyulás:
A figyelem tágítása, kompoziciós munka a csoporttal, kapcsolodás a társainkkal testen, figyelmen keresztül.
(Használjuk Trisha Brown, Daniel Lepkoff, Karczag Éva, David Zambrano módszereit)

Rögtönzésböl Rögzitésbe: 
mozgás sorokat fogunk rögzíteni, amik a rögtönzések során születnek.

MIKOR? 
2017. szeptember 12. - november 28., keddenként 19-21 óráig

HOL? 
Jurányi Ház, ZéróPlusz Kortárs Táncműhely
(1027 Budapest, Jurányi u. 1., első emelet)

ÁR: 
A 12 alkalom ára 30.000 Ft.

Kérlek jelentkezésetekhez írjatok pár sort eddig tapasztalataitokról az improvizáció és a tánc terén, illetve, hogy mi motivál titeket abban, hogy részt vegyetek a műhelyen. Köszönjük!

SZERETETTEL VÁRUNK BENNETEKET A MŰHELYBEN! Ha kérdésetek támad, jelentkezzetek bátran! A kurzus tematikájáról bővebben ITT olvashattok!

Jelentkezés és információ: yelena.x@gmail.com, +3670 536 06 15; greg.chev@gmail.com, +3630 845 19 87

Rólunk:
Hrotkó Heléna - A Budapest Kortárstánc Főiskolán végeztem, azóta szabadúszó táncosként dolgozom és Body-Mind Centering alapú testtudati órákat adok. Heléna videón

Gregory Chevalier – 10 éve táncolok, a kortárs táncot, a kontakt improvizációt, az improvizációt és a Body-Mind Centeringet gyakorlom és tanítom. 

Comments